вторник, май 21, 2024
Home > В десетката > Засилени мерки за сигурност в цяла България за посрещането на 2019 г.

Засилени мерки за сигурност в цяла България за посрещането на 2019 г.

В десетката

Празнични тържества са планирани в цялата страна

Броени часове остават до посрещането на новата 2019 година. У нас традиционно се организират празнични тържества в по-големите градове.

В София над 350 полицаи ще охраняват площад „Александър Батенберг“ по време на концерта, с който столичани ще изпратят 2018-а, предава bTV. Булевардът днес е затворен за движение, забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада.

От полицията предупредиха, че всеки, който използва пиротехника на обществени места довечера, е заплашен от глоба от 500 до 2500 лева.

Във Варна ще посрещнат новата година без контролно-пропускателни пунктове и специални заграждения, но със засилено полицейско присъствие с много цивилни служители. Около хиляда души се очаква да гледат концерта и зарята на площад „Независимост“.

Допълнителна охрана е осигурена за тържествата на открито тази вечер и в Стара Загора. Над 40 униформени и служители на общинска охрана ще бдят за спокойното и безинцидентно празнуване на гражданите. От общината напомнят, че употребата на пиротехнически средства и на алкохол по време на концерта са забранени.

Впечатляващо шоу обещават организаторите в Пловдив, който в полунощ ще стане европейска столица на културата. В Бургас освен музикалната програма след 23 ч., ще бъдат раздадени 2000 парчета баница и по чаша вино на всеки желаещ.

Tagged