Симеонов за новата идея на Доган за програмен кабинет: Глупости! Дръндарска кокошка просо сънува

Политика

Традиционната реч на стратега на ДПС Ахмед Доган предизвика реакции в Народното събрание. Лидери на политически сили бяха потърсени за коментар от парламентарни репортери.  Това доведе до недоволството на председателя на НФСБ Валери Симеонов.

Откъде накъде трябва да го коментирам, като че ли това е най-важното политическо събитие на последната седмица, възмути се Симеонов, пише „Флагман“.

„Аз не мисля така. По-скоро бих направил препратка към най-известната книга на Джером Джером. Или трансформирано на български, по отношение на неговите идеи там за не знам си какъв кабинет, бих казал – Дръндарска кокошка просо сънува”, подигра се Валери Симеонов на Ахмед Доган, който е роден в село Дръндар.

След въпрос дали не би взел участие в програмен кабинет, какъвто иска Доган, лидерът на НФСБ се ядоса: „К’ви са тия глупости?! К’ъв програмен кабинет?! Държавата си има кабинет. Откъде накъде развиваме някакви такива фантастични хипотези. Между другото книгата на Джером Джером е „Празни мисли на един празен човек”. Приятен ден!”

Tagged