Модрич: Меси и Роналдо не постъпиха почтено към колега!

Спорт

Носителят на „Златната топка“ за 2018 г. Лука Модрич заяви, че липсата на Кристиано Роналдо и Лионел Меси на церемонията по награждаването е обида към него.

От 2008 г. насам двамата неизменно печелеха наградата за най-добър футболист. Тази година обаче хърватинът вдигна отличието, след като спечели сребърните медали на световното първенство с националния си тим и Шампионската лига с „Реал“ Мадрид.

„Липсата им не е логична. Изглежда, че трофеят е важен и ценен, само ако те печелят. Това не е почтена постъпка към колега, нито към хората, които 10 години подред гласуват за тях и ги поставят сред най-добрите. Непочтено е към футбола и феновете. Роналдо и Меси са два феномена. Но тук става въпрос за постижения през сезона. Нима не е от значение, че треньорите, играчите, футболните легенди, журналистите и почитателите казват едно и също? Или всички те са се объркали? Ако гласуваме само за качества, всички трофеи трябва да са за Меси и Роналдо, докато не приключат с кариерите си“, заяви Модрич пред хърватското издание „Спортске новости“.

Капитанът на хърватския национален отбор не пропусна да отправи критики и към треньора на градския клубен съперник – „Атлетико“ Мадрид Диего Симеоне.

„Той изпитва някаква постоянна нужда да срива авторитета на „Реал“ Мадрид, да омаловажи успехите на нашия отбор. Не е честно нашите победи, включително и тези над „Атлетико“, да не се уважават заради някакви изказвания, че на отбора се помага. Уважавам Симеоне като треньор, както и футболистите и феновете на „Атлетико“, когато са ни побеждавали, винаги съм им честитил. Но не е честно, не е коректно!“, каза още Модрич.

Tagged