Луд скандал: Рашидов в истерия за скандала с къщата, която му строи Главболгарстрой (видео)

Политика
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“ ? Този въпрос на Сашо Диков изкара депутата от кожата му и вместо отговор или дори отказ от отговор , Рашидов изговори порой от обиди и закани, най-вече вбесен, че журналист си позволява да пита подобно нещо. Аргументът на Стажанта, който направи обичайното си бродене в парламента в петък /14 декември/ беше, че на политиците като публични личности се задават именно такива въпроси.
Впрочем както е навсякъде по света. Въпросът е любопитен, тъй като по време на мандата на Рашидов като министър на културата именно „Глабволгарстрой“ – компания специализирана в строежи от най-голям мащаб, получи правото да ремонтира галерията Квадрат 500 в центъра на София за близо 30 милиона лева.
Дали нещо в договорката за строежа провокира Вежди Рашидов да избухне  в почти безконтролен гняв и да  заплаши Диков със съдебна разправа? Дали избира нападението като най-добра защита в случая, особено на фона на неотшумелия скандал безвъзмездния апартамент на Влади Горанов – случай, по който нито един от ГЕРБ не се хвърли на амбразурата да защитава  финансовия министър? И дали властимащите не превръщат  малцината истински журналисти в камикадзета?

Tagged