Важни съвети: Какво трябва да знаем за постите

Вкусно

По колко точно месо да приемаме на едно хранене

От постите здравословното състояние се подобрява. Досега нямаме случай на влошено състояние. Напротив – тялото се изчиства от токсините, хапчетата намаляват и състоянието се подобрява. Това заяви пред Нова телевизия диетологът Огнян Симеонов на въпрос могат ли постите да бъдат опасни.

„Има много варианти за хранене по време на пости – вече има много магазини, а може и да си носим храна от вкъщи на работното място“, уточни той.

„Не трябва да забравяме да пием вода. Поне по литър и половина. Сутрин е хубаво да пием по чашка топла вода или един топъл чай. Минусът на топлата вода с лимон е, че той остава по зъбите и разяжда емайла. Ако в топлата вода прибавим лимон, след това трябва да измием зъбите“ коментира диетологът.

„Диетата не е ограничение, а е хранителен режим. Трябва да се храним по-често. Хубаво е е да имаме три основни хранения и две закуски. Трябва да се знае, че е хубаво да се яде месо до 150 грама на едно хранене. Не трябва да е повече, защото то не се усвоява и се превръща в мазнини. Например при 200 грама пържола, 150 грама се усвояват, а 50 грама се превръщат в сланини“, каза още Огнян Симеонов.

По думите му сладкото се натрупва като мазнини. На много малко хора не им се отразява. „Салатите са богати на грамаж, но бедни на калории. При тестеното и захарните изделия е обратното. Затова може да се изяде и 600-700 грама салата на едно хранене“, заключи той.

Tagged