Адвокат: Впечатляващо e усърдието, с което прокуратурата малтретира Иванчева

В десетката

В затворите, където са рецидивистите с доказани тежки престъпения, условията са много по-добри от условията, където пребивават лица, невинни по презумпция. Това заяви адвокат Михаил Екимджиев по Нова телевизия в коментар на казуса, който ще бъде обсъждан днес в Министерство на правосъдието – условията в следствения арест.

Темата стана актуална покрай процеса срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Омбудсманът Мая Манолова зае позиция по случая.

Адвокат Екимджиев беше категоричен, че арестите се използват като извънпроцесуален инструмент за процесуална принуда – за изтръгване на показания. Много невинни хора месеци наред пребивават при средновековни условия, заяви Екимджиев и посочи, че е виждал хора, които със сълзи на очи молят за бъдат преместени от арестите в затворите, за да облекчат условията си на пребиваване, включително и правят признания заради това, като след това се отричат от тях. Екимджиев подчерта, че след това всички ние, данъкоплатците, плащаме за „ефирната слава на Цветанов и Гешев“.

Така ще стане и сега е прогнозата на Екимджиев по случая Иванчева. Това е част от цялото имитационно поведение, че възприемаме европейски принципи и ценности, допълни адвокатът.

За делото Иванчева е впечатляващо усърдието, с което прокуратурата малтретира тези жени. За показността, за прангите. Тук има паралелна цел, има внушение, че дори да не ви осъдим, ние ще ви покажем какво се случва на човек, който мисли за градинки, коментира Екимджиев.

Tagged